Deze innovatieve verpakkingstechniek wordt steeds vaker toegepast in de voedingsindustrie en daar zijn heel wat goede redenen voor. Wij geven een kort overzicht, inclusief machine-oplossingen.
Oktober 2023
Bij deze verpakkingsmethode bestaat de ondergrond uit ofwel een PP bakje, ofwel een paper board. Daarop wordt voeding strak en veilig verpakt in een speciale folie die het product omsluit als een tweede huid.
Goed voor een nauw aansluitend resultaat dus, waarbij het product visueel boven de rand uit steekt. Of anders gezegd: het is een efficiënte verpakkingsoplossing die de kwaliteit en duurzaamheid van voeding aanzienlijk verhoogt.
Dit spreekt eigenlijk voor zich: skin verpakking biedt een uitstekende bescherming tegen externe invloeden zoals lucht, vocht, stof en bacteriën.
Het verpakte product blijft dan ook langer vers en langer houdbaar.
Dankzij de transparante folie én het feit dat het product boven het bakje uitkomt, garandeert een skin verpakking uitstekende zichtbaarheid en eenvoudige identificatie.
Klanten kunnen de kwaliteit en versheid met eigen ogen beoordelen voordat ze overgaan tot een aankoop.
Bovendien ziet het product er ook gewoon extra smakelijk uit en dat zorgt mee voor een boost in de verkoopcijfers.
Een skin verpakking vormt een beschermende barrière rond het voedsel waardoor het risico op kruisbesmetting tijdens het hanteren en het transport tot een minimum herleid wordt gedurende de volledige supply chain.
Nemen klanten een product mee uit jouw zelfbedieningstoog en bedenken ze zich nog? Dan is de teruggelegde verpakking ook nog steeds even hygiënisch en voedselveilig als tevoren.
Tijdens het sealingproces wordt alle overtollige lucht tussen het product en de verpakking geëlimineerd, met een compact en gestroomlijnd resultaat tot gevolg.
Het transport verloopt proper, hygiënisch en zonder kans op lekkages.
Bovendien kan de stevige verpakking best tegen een stootje en is ze ruimtebesparend: je kan dus meer producten op dezelfde (koel)ruimte bewaren in functie van een optimaler voorraadbeheer.
Brochettes, biefstuk, boontjes, zalm, gerookte vis, brochettes, charcuterie, worsten … Zowat alle types van vaste voeding uit 1 stuk kan je skin verpakken. Zowel zachtere producten als mozzarella en zalm als hardere kazen, lams, spiezen, enz. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Je kiest ook perfect zelf de basis van de skin verpakking: ofwel een PP bakje, ofwel een paper board (die laatste is eventueel ook personaliseerbaar met je eigen logobedrukking, kookinstructies, enz. – vraag naar de mogelijkheden bij je vertegenwoordiger).