Mmm … een heerlijk romige videe met kip, balletjes en champignons, daar kan haast niemand aan weerstaan! Toch heeft het klassieke bladerdeegkoekje als basis nog véél meer in zijn mars als eerst gedacht. Varieer dus naar hartenlust op het traditionele koninginnehapje en verras je klanten met iets lekker nieuws in een bouchée. Wij bieden originele receptinspiratie én handige gebruikstips om er een succes van te maken.
September 2023,
in samenwerking met Pidy
Het krokante koekje dat de basis vormt voor een videe bestaat traditioneel uit bladerdeeg. Bij fabrikant Pidy spreken ze bij kleinere versies over een ‘bouchée’ en bij grotere formaten over een ‘vol-au-vent’.
Bij Claes Distribution vind je de meest gekozen groottes en gevraagde varianten: met vast of los deksel, met margarine of boter, met gekartelde of effen rand, rond of vierkant … Keuze genoeg!
Pidy heeft in België meer dan 50 jaar ervaring in de productie van de allerluchtigste bladerdeegkoekjes met het meeste aantal laagjes volgens de ‘Franse’ bladerdeegmethode: de margarine/boter wordt gelijkmatig verdeeld over het deeg.
Door het plooien en rollen ontstaan er laagjes en die vormen bij het bakken onder stoom de gelijkmatige en luchtige structuur die zo kenmerkend is voor het pasteitje.
Voor losse verkoop zijn er handige meegeefdoosjes met 4 stuks beschikbaar.
Ook ideaal om als gratis product mee te geven als je uitpakt met een promo: in plaats van ‘1 kg vol-au-vent + 250 g gratis’ kan je bijvoorbeeld ook ‘1 kg vol-au-vent + 4 gratis pasteitjes’ als actie voeren.
Wil je iets smakelijks nieuws in je aanbod? Denk gerust verder dan de klassieke vol-au-vent, want bladerdeegkoekjes zijn geschikt voor zowel hartige als zoete creaties.
Je kan ze vullen met 101 lekkere bereidingen: van vlees, groenten en vis tot fruit en zelfs chocolade. Zo steelt het pasteitje niet langer alleen de show als voorgerecht of hoofdgerecht, maar ook tijdens de brunch of het dessert.
Experimenteer erop los en pas het geheel aan je eigen smaak en stijl aan. Wedden dat je klanten er weg van zullen zijn?
Onze chef-kok met massa’s slagerservaring dook de demokeuken in en schotelde ons enthousiast heel wat nieuwigheden voor.
We stellen je graag de 4 leukste bereidingen voor: stuk voor stuk overheerlijk, zéér haalbaar om op korte tijd te maken en dat met een beperkte foodcost.
Zo vul jij je koeltoog in een oogwenk met inventieve ‘bouchées met een twist’ …
Van frisse slaatjes en lekkere rijstmixen tot smeuïge pastasalades en kleurrijke krieltjes: er zijn eindeloos veel mogelijkheden voor elk barbecuefestijn!