Is de aanschaf van een professionele rijpingskast of klimaatkast voor jou nog nét een brug te ver? Of wil je eerst nagaan of dry aged vlees wel echt in de smaak valt bij jouw cliënteel? Ga als slager aan de slag met speciale dry aging zakken en breid je assortiment uit met mooi gerijpte steaks die elke vleesliefhebber doen watertanden.
Juni 2021
In samenwerking met Drya
Laat je het vlees rijpen in een ‘gewone’ vacuümzak, dan verliest het geen vocht en blijft het intact zonder gewichtsverlies. Dit principe noemt men ook wel ‘wet aging’. De zuurstof wordt eruit getrokken en bij een temperatuur onder nul kunnen bederfelijke bacteriën zich niet ontwikkelen.
Bij dry aging daarentegen is er wel sprake van vochtverlies. De speciale zakken zijn voorzien van een Tublin-membraan met een gecontroleerde atmosfeer: bacteriën van buitenaf kunnen dus niet binnendringen, maar het vocht kan er wel uit.
Enkel zo bekom je dus die karakteristieke gerijpte smaak én ongeëvenaarde textuur!
Vooral rundvlees kan je op deze manier lekker laten rijpen, maar het kan ook met lamsvlees. Let er wel op dat je een stuk rundsvlees neemt waar redelijk veel marmering (vet) doorheen loopt zoals entrecôte, côte de boeuf of ribeye. Het is immers het vet dat tijdens het rijpingsproces zorgt voor de unieke smaak en malse textuur.
Wil je ook eens proberen om lamsvlees te dry agen? Beperk het rijpingsproces tot maximaal 14 dagen: het dier zelf is minder groot, dus er is ook minder tijd nodig om hetzelfde effect te verkrijgen.
Bij elke bestelling is een instructieboekje inbegrepen waarin de werkwijze stap voor stap wordt uitgelegd.
Bovendien vind je er extra tips in terug om je dry aging zakken zeker correct te gebruiken.
Nu al benieuwd hoe het procedé precies verloopt?
Bekijk dit instructiefilmpje en je bent meteen op de hoogte:
Plaats meteen je bestelling in onze eShop, spreek je vertegenwoordiger aan of contacteer onze klantendienst.
Van frisse slaatjes en lekkere rijstmixen tot smeuïge pastasalades en kleurrijke krieltjes: er zijn eindeloos veel mogelijkheden voor elk barbecuefestijn!