Voor beide types valt wel iets te zeggen ... Ze zorgen allebei in elk geval voor die typische, lekkere rooksmaak.
Wij zetten alle voordelen en nadelen op een rij voor de echte barbecuefanaat.
Maart 2024
Kortom, houtskool is ideaal voor een snelle en intense baksessie op een open barbecue.
Kortom, briketten zijn ideaal voor een lange(re) grillsessie, ook in een gesloten barbecue die afsluitbaar is met een deksel.
We steken het niet onder stoelen of banken: wij zijn een vurige fan van ons huismerk Top Grill. De naam staat garant voor een duurzaam, respectvol en milieubewust natuurproduct. We hechten zeer veel belang aan de ecologisch verantwoorde herkomst, maar evenzeer aan een constante hoge kwaliteit.
Zoals je hierboven kan lezen, is het handig om beide soorten in huis te hebben.
Alles hangt af van welke barbecueplannen (snel en intens of traag en gestaag?) de grillmaster van dienst precies in petto heeft!
De houtskool van Pitmaster is 40 tot 180 mm groot, dus dat is restaurantsortering op z’n best! De gebruikte houtsoort is afkomstig van de Marabu in Cuba en wordt ecologisch verantwoord geoogst. De kap van deze woekerende boom is immers nodig om andere inheemse gewassen de ruimte te geven om te groeien.
De harde en dichte houtstructuur verzekert hoge temperaturen en een lange brandduur. Houd er wel rekening mee dat je wellicht aanmaakhulpmiddelen nodig hebt om de houtskool te doen ontvlammen. Maar eens aangestoken, ben je vertrokken voor een zeer lange barbecuesessie!
Onze speciale plaat komt goed van pas als je perfect gevormde rollades in je toonbank wil toveren. We werkten een handig stappenplan én enkele recepten uit!