Perfect versneden zalm met een portionneermachine

Vis verwerken? Deze machines heb je nodig!

Ben je op zoek naar machines voor het verwerken, bereiden en verpakken van vis? 
Deze toestellen voelen zich als een vis in het water!

Oktober 2022

Nauwkeurige visonthuidmachines


Ontvliesmachines of ontzwoerdmachines zijn veelgebruikt in slagerijen om gevogelte te onthuiden of om lappen spek te ontzwoerden.

Maar ook voor het onthuiden van vis bestaan er gespecialiseerde toestellen. In het gamma van Maja vind je zowel een manuele als een volautomatische visonthuidmachine.

De dikte van het vel kan precies ingesteld worden waardoor de vis perfect gefileerd wordt zonder verlies of verspilling.

Zalm gesneden met een portioneermachine

Perfect gelijke moten met een portioneermachine


Met een portioneermachine behoort gevaarlijk en nonchalant snijwerk tot het verleden. Zonder moeite versnijd je volledige vissen in perfect gelijke moten en dat zonder risico op snij-ongevallen.

De toestellen van MHS kunnen zelfs uitgerust worden met messenreinigers, ideaal voor het verwerken van visproducten.

De dunste plakjes vis met deze snijmachines


Is een snijmachine alleen maar handig voor het versnijden van vlees en kaas?

Helemaal niet! De toestellen van Graef zijn ook prima geschikt voor het versnijden van vis. Je snijdt probleemloos heerlijk dunne plakjes zalmfilet of makreelfilet.

Zalmfilet gesneden met een snijmachine van Graef

Vis in een rookkast

Gerookte zalm? In een rookkast natuurlijk!


Het roken van vis is een veelgebruikte bereidingsmethode. Denk maar aan gerookte zalm. Het meest geschikte toestel hiervoor is een rookkast.

Vroeger werden vissen vooral gerookt om ze langer te kunnen bewaren, tegenwoordig vooral omwille van de specifieke smaak.

Wil je meer weten over de werking en voordelen? Lees gerust ons eerder verschenen artikel ‘Aan de slag met een rookkast’ eens.

Heerlijk krokant met batterlijnen en paneerlijnen


Niets lekkerder dan een krokant gepaneerde visfilet! En dat paneren doe je het eenvoudigst met een batterlijn en paneerlijn.

Met een batterlijn wordt de vis automatisch in het (ei)mengsel gedipt en erna met de paneerlijn door het paneermeel of door de bloem gewenteld.

Hmm, heerlijk! 

Gepaneerde visfilet met een batterlijn en een paneerlijn

Schilferijs in een vistoog

Schilferijsmachines: voor een heerlijke frisse koeltoog 


Je vis koel houden in de toog, dat doe je uiteraard met schilferijs. Met onze schilferijsmachines maak je dit schilferijs helemaal zelf.

Bij Claes Machines vind je toestellen met een productiecapaciteit van 85 kg tot 12.000 kg per dag.  

Langer vers dankzij deze verpakkingsmachines


De laatste stap voor verkoop is natuurlijk het afwegen en verpakken.

Het juiste verpakkingstoestel zorgt ervoor dat de vis langer houdbaar blijft en dat dit kwetsbare product niet beschadigd wordt.

Het ideale toestel hiervoor is de Webomatic TL250. Met deze machine wordt het product MAP (onder beschermende atmosfeer) verpakt. Het is geschikt voor het verpakken van rauwe producten en bereide maaltijden.

Natuurlijk kan je ook aan de slag met grotere modellen in een productielijn zoals de Italian Pack Perseus.

 

vis verwerken machines

Meer weten over visverwerking?

Bij Claes Machines vis je zeker niet achter het net!

 

Anderen lazen ook

Tijdelijke inruilactie Winterhalter

Tijdelijke inruilactie Winterhalter

Wissel je oude vaatwasser in voor een nieuwe mét een mooie korting!

Unieke promoties in juni

Unieke promoties in juni

Ontdek onze maandelijkse promofolder en doe je voordeel!

MAP staat voor Modified Atmosphere Packaging

Zo blijven je producten langer houdbaar

Hoe kan je de houdbaarheid verlengen zonder in te boeten aan smaak, kleur en textuur? Met MAP - oftewel verpakking onder beschermende atmosfeer!