Ben je op zoek naar machines voor het verwerken, bereiden en verpakken van vis?
Deze toestellen voelen zich als een vis in het water!
Oktober 2022
Ontvliesmachines of ontzwoerdmachines zijn veelgebruikt in slagerijen om gevogelte te onthuiden of om lappen spek te ontzwoerden.
Maar ook voor het onthuiden van vis bestaan er gespecialiseerde toestellen. In het gamma van Maja vind je zowel een manuele als een volautomatische visonthuidmachine.
De dikte van het vel kan precies ingesteld worden waardoor de vis perfect gefileerd wordt zonder verlies of verspilling.
Met een portioneermachine behoort gevaarlijk en nonchalant snijwerk tot het verleden. Zonder moeite versnijd je volledige vissen in perfect gelijke moten en dat zonder risico op snij-ongevallen.
De toestellen van MHS kunnen zelfs uitgerust worden met messenreinigers, ideaal voor het verwerken van visproducten.
Is een snijmachine alleen maar handig voor het versnijden van vlees en kaas?
Helemaal niet! De toestellen van Graef zijn ook prima geschikt voor het versnijden van vis. Je snijdt probleemloos heerlijk dunne plakjes zalmfilet of makreelfilet.
Het roken van vis is een veelgebruikte bereidingsmethode. Denk maar aan gerookte zalm. Het meest geschikte toestel hiervoor is een rookkast.
Vroeger werden vissen vooral gerookt om ze langer te kunnen bewaren, tegenwoordig vooral omwille van de specifieke smaak.
Wil je meer weten over de werking en voordelen? Lees gerust ons eerder verschenen artikel ‘Aan de slag met een rookkast’ eens.
Niets lekkerder dan een krokant gepaneerde visfilet! En dat paneren doe je het eenvoudigst met een batterlijn en paneerlijn.
Met een batterlijn wordt de vis automatisch in het (ei)mengsel gedipt en erna met de paneerlijn door het paneermeel of door de bloem gewenteld.
Hmm, heerlijk!
Je vis koel houden in de toog, dat doe je uiteraard met schilferijs. Met onze schilferijsmachines maak je dit schilferijs helemaal zelf.
Bij Claes Machines vind je toestellen met een productiecapaciteit van 85 kg tot 12.000 kg per dag.
De laatste stap voor verkoop is natuurlijk het afwegen en verpakken.
Het juiste verpakkingstoestel zorgt ervoor dat de vis langer houdbaar blijft en dat dit kwetsbare product niet beschadigd wordt.
Het ideale toestel hiervoor is de Webomatic TL250. Met deze machine wordt het product MAP (onder beschermende atmosfeer) verpakt. Het is geschikt voor het verpakken van rauwe producten en bereide maaltijden.
Natuurlijk kan je ook aan de slag met grotere modellen in een productielijn zoals de Italian Pack Perseus.