Versneden kaas in een toonbank

Alles over kaas: van versnijden tot verpakken

Kaas wordt veel gegeten … en niet alleen op de boterham. Wie geniet er nu niet van een heerlijke kaasschotel met familie en vrienden of een stukje kaas als aperitiefhapje bij een heerlijk glas wijn of fris pintje bier? Daarnaast past kaas ook perfect in het voedingspatroon van elke vegetariër of flexitariër die weleens iets anders op het menu wil. 

Met onze toestellen kan jij je klanten steeds in een handomdraai voorzien van een professioneel versneden én verpakt kaasaanbod.

Juli 2022

 

Kies de juiste snijmachine

 

 

Kaas gesneden in schijfjes met een sijmachine

 

 

Hollandse kaas in schijfjes staat bij velen nog steeds op nummer 1: heerlijk op de boterham of op een rijkelijk belegd broodje. Maar die goudkleurige sneetjes belanden natuurlijk niet zomaar in de winkelrekken of in de verstoog.

De harde kaasbollen moeten eerst nog versneden worden en dat kan niet met eender welke snijmachine. Voor het perfecte plakje kaas kies je best een glad snijmes, want een gekarteld mes is niet geschikt. Een extra krachtige motor is ook geen overbodige luxe voor het versnijden van harde kaassoorten.

Een afwerking met Cera zorgt ervoor dat de kaas niet blijft kleven aan het mes, de beschermplaat en de geleidingsplaat.

Zeker een aanrader dus!

 

Snijmachines voor plakkerige kaas


Bij Claes Machines vind je niet alleen snijmachines voor het verwerken van vlees.

De Graef Master 3370 is beschikbaar in een speciale kaasuitvoering.
En ook de grotere (half)automatische snijmachines zoals de Graef VA804 kunnen perfect overweg met harde en plakkerige kazen.

Trouwens, hier vind je meer info om een snijmachine te kiezen die bij je past. 

Snijmachine Graef Master 3370 voor het versnijden van kaas

Kaas is er in alle formaten

 

Niets lekkerder dan een blokje kaas voor bij het aperitief, toch?


Een Foodlogistik DICR snijdt alle soorten zachte kazen (maar ook vlees, vis en groenten) in blokjes of reepjes.
Met een capaciteit van 1.100 kg per uur en meer kan je rekenen op een vlotte en zorgeloze productie.
Toch zorgt deze machine steeds voor een handgesneden effect. 

 

Kaasblokjes gesneden met de Foodlogistik DICR

Kaasraspmolen Santos voor geraspte kaas

 

Is een blokje nog te groot?


Raspen kan natuurlijk ook! Met een kaasraspmolen van Santos verandert elke blok kaas in fijne sliertjes.
Per uur produceer je tot 50 kg geraspte kaas. Heerlijk bij een pasta of op een slaatje of ovenschotel. 

Welke verpakking voor welke kaas?

 


De juiste verpakking voorkomt schimmelvorming en geuroverdracht, vangt sappen op en houdt de kaas langer vers. 

Een verpakking is natuurlijk niet enkel functioneel, maar moet er ook aantrekkelijk uitzien.

Want een mooie winkelpresentatie doet ook verkopen!

Verpakte kaas in een kaaswinkel

Brie kaas verpakt in folie

 


Verpakken in folie


Wil je een nette strakke folie rond je product? Dan is een heatsealapparaat exact wat je nodig hebt. Betrouwbaar, compact, makkelijk in onderhoud én budgetvriendelijk.


Zet zeker de Replay 40 EVO of Replay Synthesis op je verlanglijstje, want deze toestellen zijn ideaal voor het verpakken van kaas.

 

Vacuüm verpakken


Wil je ook de houdbaarheid van je product opmerkelijk verhogen? Dan kies je best voor een vacuümverpakking of verpakking onder MAP.


De Henkelman Mini Jumbo is het ideale instapmodel voor het vacumeren van kaas. Dit toestel heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en past op elk werkblad.


Natuurlijk vind je in het assortiment van Claes Machines ook heel wat grotere toestellen voor slagerijen en zelfs industriële toepassingen.

 

Tip voor de perfecte presentatie 


Maak gebruik van vacuüm krimpzakken en dompel het ingepakte product na het sealen even onder in een dompeltank. De vacuümzak zal krimpen en netjes aansluiten rond het product.

Optimale houdbaarheid en smakelijke presentatie in één!

 

MAP verpakken


Schijfjes kaas verpak je het best in een schaaltje. Met de populaire Webomatic TL250 schalensluiter verleng je de houdbaarheid en zorg je tegelijk voor een aantrekkelijke verpakking. 

Met dit toestel kan je zowel vacumeren als verpakken onder MAP. Het is niet alleen geschikt voor kaas, maar voor elk type charcuterie, gegaarde producten en bereide maaltijden. Veelzijdigheid troef dus!

 

Kaas MAP verpakken op een schaaltje

Klaar om je kaasassortiment eenvoudig uit te breiden met de juiste machines?

 

Anderen lazen ook

Tijdelijke inruilactie Winterhalter

Tijdelijke inruilactie Winterhalter

Wissel je oude vaatwasser in voor een nieuwe mét een mooie korting!

Unieke promoties in juni

Unieke promoties in juni

Ontdek onze maandelijkse promofolder en doe je voordeel!

MAP staat voor Modified Atmosphere Packaging

Zo blijven je producten langer houdbaar

Hoe kan je de houdbaarheid verlengen zonder in te boeten aan smaak, kleur en textuur? Met MAP - oftewel verpakking onder beschermende atmosfeer!