Kaas wordt veel gegeten … en niet alleen op de boterham. Wie geniet er nu niet van een heerlijke kaasschotel met familie en vrienden of een stukje kaas als aperitiefhapje bij een heerlijk glas wijn of fris pintje bier? Daarnaast past kaas ook perfect in het voedingspatroon van elke vegetariër of flexitariër die weleens iets anders op het menu wil.
Met onze toestellen kan jij je klanten steeds in een handomdraai voorzien van een professioneel versneden én verpakt kaasaanbod.
Juli 2022
Hollandse kaas in schijfjes staat bij velen nog steeds op nummer 1: heerlijk op de boterham of op een rijkelijk belegd broodje. Maar die goudkleurige sneetjes belanden natuurlijk niet zomaar in de winkelrekken of in de verstoog.
De harde kaasbollen moeten eerst nog versneden worden en dat kan niet met eender welke snijmachine. Voor het perfecte plakje kaas kies je best een glad snijmes, want een gekarteld mes is niet geschikt. Een extra krachtige motor is ook geen overbodige luxe voor het versnijden van harde kaassoorten.
Een afwerking met Cera zorgt ervoor dat de kaas niet blijft kleven aan het mes, de beschermplaat en de geleidingsplaat.
Zeker een aanrader dus!
Snijmachines voor plakkerige kaas
Bij Claes Machines vind je niet alleen snijmachines voor het verwerken van vlees.
De Graef Master 3370 is beschikbaar in een speciale kaasuitvoering.
En ook de grotere (half)automatische snijmachines zoals de Graef VA804 kunnen perfect overweg met harde en plakkerige kazen.
Trouwens, hier vind je meer info om een snijmachine te kiezen die bij je past.
Niets lekkerder dan een blokje kaas voor bij het aperitief, toch?
Een Foodlogistik DICR snijdt alle soorten zachte kazen (maar ook vlees, vis en groenten) in blokjes of reepjes.
Met een capaciteit van 1.100 kg per uur en meer kan je rekenen op een vlotte en zorgeloze productie.
Toch zorgt deze machine steeds voor een handgesneden effect.
Is een blokje nog te groot?
Raspen kan natuurlijk ook! Met een kaasraspmolen van Santos verandert elke blok kaas in fijne sliertjes.
Per uur produceer je tot 50 kg geraspte kaas. Heerlijk bij een pasta of op een slaatje of ovenschotel.
De juiste verpakking voorkomt schimmelvorming en geuroverdracht, vangt sappen op en houdt de kaas langer vers.
Een verpakking is natuurlijk niet enkel functioneel, maar moet er ook aantrekkelijk uitzien.
Want een mooie winkelpresentatie doet ook verkopen!
Verpakken in folie
Wil je een nette strakke folie rond je product? Dan is een heatsealapparaat exact wat je nodig hebt. Betrouwbaar, compact, makkelijk in onderhoud én budgetvriendelijk.
Zet zeker de Replay 40 EVO of Replay Synthesis op je verlanglijstje, want deze toestellen zijn ideaal voor het verpakken van kaas.
Vacuüm verpakken
Wil je ook de houdbaarheid van je product opmerkelijk verhogen? Dan kies je best voor een vacuümverpakking of verpakking onder MAP.
De Henkelman Mini Jumbo is het ideale instapmodel voor het vacumeren van kaas. Dit toestel heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en past op elk werkblad.
Natuurlijk vind je in het assortiment van Claes Machines ook heel wat grotere toestellen voor slagerijen en zelfs industriële toepassingen.
Tip voor de perfecte presentatie
Maak gebruik van vacuüm krimpzakken en dompel het ingepakte product na het sealen even onder in een dompeltank. De vacuümzak zal krimpen en netjes aansluiten rond het product.
Optimale houdbaarheid en smakelijke presentatie in één!
MAP verpakken
Schijfjes kaas verpak je het best in een schaaltje. Met de populaire Webomatic TL250 schalensluiter verleng je de houdbaarheid en zorg je tegelijk voor een aantrekkelijke verpakking.
Met dit toestel kan je zowel vacumeren als verpakken onder MAP. Het is niet alleen geschikt voor kaas, maar voor elk type charcuterie, gegaarde producten en bereide maaltijden. Veelzijdigheid troef dus!