Bij elke versspecialist, slagerij, traiteurzaak … komt een vulbus wel van pas! Worsten vullen en/of afdraaien? Exact afgewogen porties paté, puree of pudding verdelen? Dat kan allemaal snel en hygiënisch met het juiste toestel. Wij loodsen je graag doorheen ons uitgebreide assortiment vulbussen. Lees snel verder en ontdek de unieke eigenschappen van de verschillende types.
Januari 2025
Wanneer iemand het heeft over een vulbus, denk je waarschijnlijk automatisch aan vlees, gehakt en vooral aan worsten. Maar een vulbus heeft veel meer te bieden en is breed inzetbaar! Er zijn verschillende modellen met elk hun unieke eigenschappen.
Ontdek hoe je als versspecialist snel en hygiënisch semi-vaste producten en vloeibare producten zoals gehakt, smeersalades, allerlei soorten puree, pudding ... kan afvullen en/of portioneren met de juiste vulbus.
Het basisprincipe is zeer eenvoudig! Plaats je deeg in de vulbus en je bent klaar om te starten. Zo gemakkelijk en gebruiksvriendelijk kan het zijn.
Niets zo eenvoudig te bedienen als een handvulbus! De robuuste, maar compacte tafelmodellen van Dick zijn ideaal voor kleinere productiehoeveelheden. Deze vulbussen zijn onmisbaar voor elke slager of traiteur die zijn/haar eigen geheim recept heeft voor BBQ-worst, chipolata, merguez … Of voor elke bakker die graag ambachtelijke worstenbroodjes met huisbereid gehakt in de toonbank legt.
Enkele pluspunten:
Mag het in jouw werkatelier of keuken goed vooruitgaan? En houd je van pure eenvoud, zonder toeters en bellen? Dan kan jij met een pistonvulbus van Talsa, PSV of Frey meteen aan de slag.
Vergis je niet, deze basismodellen zijn krachtig, robuust en toch compact. Ideaal voor een kleinere werkplaats, waar de productiesnelheid hoog ligt. Deze hydraulische vulbus stopt niet tot jij de stopknop induwt of tot de cilinder leeg is.
Enkele pluspunten:
Tip: maak je zelf je worsten? Kies dan zeker de juiste vulhoorn!
Portioneervulbussen, dat zijn zeer veelzijdige toestellen! Hiermee kies jij exact het gewicht van elke portie, de snelheid waarmee deze worden vrijgegeven en eventuele pauzemomenten.
Heb je een slagerij, bakkerij, traiteurzaak of supermarkt? Een portioneervulbus van Frey kan je inzetten voor het verdelen van gelijkmatige porties van allerlei semi-vaste of vloeibare producten. De portiegrootte wordt door jou bepaald en nauwkeurig gedoseerd.
Enkele pluspunten:
Met een vacuümvulbus kan je alles en nog veel meer! Van afvullen, afdraaien en portioneren tot het opstellen in een volautomatische productielijn. Het voordeel van dit type vulbus is dat je continu de trechter kan aanvullen met je bereiding. Zo kan je dus zonder onderbreking blijven doorwerken. Het mengsel wordt bij een vacuümvulbus naar beneden getrokken en dit zorgt ervoor dat er minder lucht in je worsten, salami’s en charcuterie terechtkomt.
Enkele pluspunten:
Er zijn allerlei accessoires en opties beschikbaar om je vacuümvulbus in een semi- of volautomatische productielijn op te stellen.
Bekijk in de video enkele mogelijke toepassingen.
De Frey K-line reeks is ontworpen voor het portioneren van de meest delicate producten met grove texturen, zonder kwaliteitsverlies. Denk hierbij aan bereide gerechten: pasta’s, balletjes in tomatensaus, vol-au-vent … of worsten met een grove textuur zoals salami’s. Het innovatieve systeem met roterende zuigers zorgt ervoor dat de grove stukjes niet vermalen worden.
Enkele pluspunten: